Sverige

Tid: 7 maj kl 09.00 - 10.00

Exportkunskap i praktiken - 7 maj:
Så ska du tänka kring sourcing i en alltmer stökig och svårnavigerad omvärld

Nästan alla svenska företag som tillverkar något är beroende av sourcing från leverantörer utomlands. En hel del av det som köps in kommer från utanför EU. Det kan exempelvis gälla komponenter från Kina, råvaror från Afrika eller IT-tjänster från Indien. Företagens konkurrenskraft bygger ofta på möjligheten till säker, snabb och kostnadseffektiv sourcing.

De senaste åren har mängder av hinder tornat upp för denna affärsmodell. Det har varit en pandemi, flera krig i närområdet och terrorattacker i Röda havet. Men det är också mycket ny lagstiftning på gång från EU, lagstiftning som syftar till att göra Europa säkrare och hållbarare. Lagstiftning som har goda intentioner men som kommer skapa nya kostnader och byråkratiska processer för företag. Det rör sig bland annat om "klimattullar", krav på övervakning av värdekedjorna och åtgärder för att förbereda EU för ett globalt handelskrig.

Vi välkomnar Henrik Isakson, policyansvarig för handelspolitik på Svenskt Näringsliv, som kommer att dela erfarenheter och ge tips på hur du kan tänka kring din sourcing. Henrik arbetar dagligen med, och deltar ofta i möten med såväl företag som politiker och andra näringslivsorganisationer i Europa om, dessa frågor. Tidigare arbetade han på Kommerskollegium, Sveriges myndighet för utrikeshandel.

Digitalt via Teams (kan öppnas via din webbläsare, ingen nedladdning av program eller app krävs.) Länk till sändningen mejlas ut till alla anmälda deltagare dagen innan så va noga med stavningen när du fyller i din mejladress.

Välkommen!

Vid frågor kontakta Patricia Eresjö på patricia.eresjo@dalarnasciencepark.se

Läs mer om eventet och hur du anmäler dig på Almis webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.