Sverige

Tid: 15 maj kl 11.30 - 12.00

Exportnytt 15 maj: Marknadstrender och möjligheter i Kina

Mekong-River-delta--Vietnam_iStock_beskuren

Välkommen till Exportnytt, en serie korta, informativa och inspirerande webbinarier på temat export.

Kina är ett land med 1,4 miljarder invånare. Det är den näst största ekonomin i världen med en årlig BNP-tillväxt på cirka 5,2 % 2023. Förra året ökade Kinas BNP med mer än 6 biljoner yuan, vilket motsvarar den årliga ekonomiska produktionen i ett medelstort land. Även vid en lägre framtida tillväxttakt förblir Kinas ekonomiska inverkan globalt sett betydande.

Som världens fabrik baserades Kinas framgång under de senaste två decennierna på investeringar och exportinriktad tillverkning. Kina är ledande inom fler och fler sektorer som ny energi, transport, informationsteknologi, biomedicin, avancerad tillverkning, etc.

På grund av den stora befolkningen och den ekonomiska tillväxten ger efterfrågan och konsumtionen av denna marknad en stark potential för svenska företag.

Var med och lyssna på Joakim Abeleen, Handelssekreterare Kina och Regionchef Östasien och Oceanien, Business Sweden. Han kommer att dela med sig av intressanta affärsmöjligheter och ge tips om hur du lyckas att etablera dig på den kinesiska marknaden.


Pris: Kostnadsfritt
Datum: Onsdag 15 maj kl. 11.30–12.00
Digitalt via Teams, kan öppnas via app eller din webbläsare.
Länk skickas ut dagen innan så var noggrann med stavning gällande din e-post.


Vid frågor kontakta Carina Lahall på 019-17 48 82, carina.lahall@almi.se

Välkomna!


Arrangörer: Regional Exportsamverkan Örebro län och Västmanland i samarbete med Regional Exportsamverkan i Östra Mellansverige och Värmland.

Läs mer om eventet och hur du anmäler dig på Almi:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.