Sverige

Inredningsföretag ökar sina marknadsandelar

Zertuszone Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är inredningsföretaget från Örnsköldsvik som designar och erbjuder inredningsdetaljer med filosofin att skapa enkla och funktionella föremål med hög kvalité. De har ett stort återförsäljarnätverk och deras inredningsprodukter säljs i över 150 butiker i Norden samt i Tyskland.

Företaget behövde utöka sitt produktsortiment och av tidigare god erfarenhet vände dem sig till EEN hos Almi Mitt i Västernorrland för att få hjälp med att söka samarbetspartners som kunde tillverka nya produkter.

Efter att en förfrågan skickades ut till EENs nätverkskollegor runt om i Europa och många svar bearbetades, fastnade Zertuszone för ett företag i Rumänien.

Via EENs rådgivare i Rumänien fick Zertuszone kontakt med företaget och åkte dit för att få se deras tillverkning. EEN i Rumänien fanns med som stöd och informerade bland annat om företagskulturen i området. Besöket resulterade i ett samarbete där Zertuszone idag köper flera olika produkter av företaget och på sikt kommer samarbetet sannolikt att utökas med ytterligare produkter. Zertuszone räknar med att öka sin marknadsandel med 15% tack vare detta nya samarbete.

- ”Vi är mycket tacksamma för den hjälp vi fått genom EEN och är övertygade om att vi utan EENs hjälp inte skulle ha kunnat komma i kontakt med vår nya samarbetspartner"

Vill du också ut på nya marknader? Kontakta din regionala EEN-rådgivare för coaching och stöd.

Zertuszone bricka