Sverige

Nyfiken på!

Månadens EEN-medarbetare, Carina Lahall

Carina Lahall har god kännedom om den spanska kulturen och talar flytande spanska då hon har en del av sitt ursprung i Spanien. Som rådgivare och ansvarig för Enterprise Europe Network Mälardalen har hon under många år byggt upp kontakter och relationer runt om i världen. Hon brinner för att hjälpa företag att nå ut på nya internationella marknader.

Carina, kan du berätta om ett typiskt möte med en kund? I vilka frågor brukar de kontakta dig?

-När de har planer på export och vill växa på nya marknader. Många företagare funderar över hur de ska börja och vad de bör tänka på. Det är vanligt att de en osäkerhet kring tillvägagångsättet och val av marknad. Vi hjälper till med allt från enkla frågor kring hur de ska skriva en faktura, moms och tullregler till större frågor som rör varumärkesskydd och IPR (Intellectual Property Rights).

Varför tycker du att företag ska kontakta EEN?

- Företag som behöver hjälp med att etablera nya kontakter och vill förnya sin marknadsstrategi kan få bra vägledning av oss på EEN. Vårt nätverk är unikt. Med över 3000 kollegor runt om i 60 länder kan vi snabbt hjälpa till att hitta den information som företag letar efter. Med denna breda kompetens och kontaktnät är vi ett perfekt bollplank för egentligen vilka frågor som helst. Vi är hubben för företagen och med hjälp av vårt unika nätverk bygger vi företagets internationaliseringsstrategi tillsammans. Vi erbjuder också matchning med internationella affärskontakter och leverantörer.

Om du vill komma i kontakt med Carina, klicka här.

Bild på Carina Lahall