Sverige

Månadens EEN-medarbetare, Theresa Ryberg M. F.

Theresa Ryberg M. F. har en internationell bakgrund, uppvuxen i Sverige, Frankrike och Portugal. Hon talar, utöver engelska och svenska, flytande franska, och har även goda kunskaper i portugisiska. Theresa har studerat i Frankrike till jurist specialiserad inom EU-frågor och internationell handel. Hon brinner för sina frågor och har genom åren byggt upp ett stort internationellt nätverk av kontakter, genom arbetserfarenhet i Portugal, Bryssel, Frankrike och nu Sverige. ”Jag vill att EU-bubblan ska bli mer tillgänglig för små och medelstora företag, som är EU:s ryggrad” säger Theresa.

Theresa, kan du berätta om ett typiskt möte med en kund? I vilka frågor brukar de kontakta dig?

De brukar kontakta mig när de har frågor kring exporttekniska aspekter i deras planering, det vill säga tullfrågor, Incoterms, avtal med leverantör eller distributör, eller momsfrågor. Många kan komma med en nästan färdig business plan och kostnadsberäkning, men har helt glömt att tänka på att tull och transport blir krångligare när man handlar med länder som t.ex. inte har ett frihandelsavtal med EU. Många företag har även behövt råd och dåd i och med Brexit.

Varför tycker du att företag ska kontakta EEN?

Utöver det faktum att vi är världens största affärsnätverk som kan hjälpa dig direkt med de allra flesta frågor, så har vi även en välslipad överblick över de som ”kan det vi inte kan”. Vi är dessutom kostnadsfria, och använder ett unikt verktyg som funkar som en matchningstjänst för företag. Alla i nätverket jobbar mot samma mål, och vår stora vision är att främja tillväxten på EU:s inre marknad, som bärs idag av de mindre företagen. Våra tjänster är idag anpassade till småföretagens behov och verklighet!

Vill du komma i kontakt med Theresa? Du hittar hennes kontaktuppgifter här.

Theresa Ryberg M. F.