Sverige

Månadens EEN-medarbetare, Mandy Pieksma

Mandy Pieksma är affärsrådgivare för Enteprise Europe Network i Stockholm. Mandy har en internationell bakgrund, då hon är född i Nederländerna och har vuxit upp i Frankrike. Under sina studier inom EU-rätt har hon även flyttat runt i Europa, från Storbritannien till Litauen, innan hon började arbeta för EU kommissionen i Bryssel. Mandy började hos Enterprise Europe Network i Stockholm 2017.

Mandy, vad kan du hjälpa företag med?

EU-rätt

- Vissa företag har många frågor kring EU-lagar och regler. Jag kan bl.a. hjälpa till med EU-moms och tullfrågor, men även märkning och förpackning av produkter.

Branscher: Livsmedel och Creative Industries

- Tillsammans med andra kollegor från EEN som arbetar särskilt inom dessa branscher har vi byggt upp expertgrupper med tätare kontakt med företag, för att kunna erbjuda skräddarsydda matchmaking-events samt finansiering.

B2B matchmaking-events

- Jag har fått många tillfällen att stötta företag på olika företagsresor och matchmaking-events, där företag kan träffas, nätverka och skapa kontakter med potentiella affärspartners. Dessa events är dock numera digitala, vilket skapar andra möjligheter och öppnar upp för fler deltagare som kan mötas och göra affärer.

Kvinnors företagande

- Mitt team och jag har arbetat med hur vi kan stötta och boosta kvinnors företagande i våra regioner (Stockholm, Uppsala, Sörmland). Vi driver just nu ett projekt med EEN i Mälardalen för att försöka identifiera hur vi kan stötta kvinnors företagare ännu bättre, med skräddarsydd support för att främja deras tillväxt.

Klicka här för att komma i kontakt med EEN-rådgivaren Mandy Pieksma.

Mandy Pieksma, EEN Företagarna Stockholm