Sverige

INP Förpackningar har sikte på nya partners i Europa

En efter en har förpackningsmässorna ställts in eller skjutits upp. Hur ska företag då nå ut till nya potentiella samarbetspartners ute i Europa? Hur tar man sig genom bruset?

En av dem som har hittat nya vägar att nå ut internationellt och lyckats ställa om är Christoffer Bergman på INP Förpackningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. INP Förpackningar är specialister på plastförpackningar och tillverkar vanligtvis förpackningar till den nordiska livsmedelsindustrin i plast av återvunna PET flaskor. Men under 2020 fick de förfrågan om att tillverka något de aldrig gjort innan – skyddsvisir.

- Det var självklart för oss att ställa upp även om det var en utmaning att tillverka de volymer som efterfrågades, säger Christoffer.

European Packaging Talk

Förutom att tillverka skyddsvisir har Christoffer via klusterorganisationen Packbridge och EEN hittat en ny möjlig väg till nya internationella kontakter. Den 26 mars 2021 arrangeras det en virtuell branschkonferens med namnet ”European Packaging Talk” och under dagarna innan bjuds det in till matchmaking mellan företag och andra deltagare. När detta skrivs i början på mars är det nära 75 företag och intresseorganisationer anmälda från 20 länder.

- Under normala år brukar vi ställa ut på flera mässor. Men, med tanke på Coronapandemin är alla förpackningsmässor inställda eller uppskjutna, berättar Christoffer.

Tanken med matchmaking är att på ett tidseffektivt sätt möta presumtiva kunder eller leverantörer. Matchmakingmöten är ofta ett bra sätt att få till effektiva och givande möten. Framförallt är det viktigt att läsa på och förbereda sig noga inför mötena, något som Christoffer gör inför matchmakingeventet.

- Vi kommer att titta igenom profilerna för de andra deltagarna och boka in digitala möten med de vi tycker verkar intressanta. Vi kommer speciellt att titta efter potentiella kunder i Holland och Belgien. De använder samma förpackningsstorlekar som vi i Sverige och då är de speciellt intressanta eftersom vi kan använda samma verktyg i tillverkningen. Förhoppningsvis hittar vi några nyttiga kontakter och så får vi samtidigt lite spännande nyheter från branschen, säger Christoffer.

Vill du veta mer om matchmakingen på European Packaging Days? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontakta EEN-rådgivaren Dajana Kazazic.

Förpackning från INP Förpackningar