Sverige

PacNova- välpaketerad kundnytta

PacNova är en Start Up från Norrköping som utvecklat ett alternativ för flaskor och burkar i handeln som idag levereras på bricka med krympfilm. Förpackningslösning heter StrapCarrier och är en sekundärförpackning. Den fungerar även som multipack till konsument. ClipCarrier är en annan förpackningslösning bolaget tagit fram, en multipack utformad så att ett band ersätter ytterförpackningen.

Per-Håkan Edqvist, VD på PacNova Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., berätta om er resa.

- Resan och tankarna såddes redan under 90-talet när jag blev av med jobbet och fick genom Trygghetsrådet möjlighet att starta företag. Jag hade erfarenhet av förpackningar och såg möjligheter. Ett antal år senare fick jag ta del av projektet ”logistik i butik” som ICA var initiativtagare till. Jag insåg att min lösning på existerande produkter både skulle sparade pengar och tid att packa upp. Har alltid varit före min tid och arbetat länge med att minska plastanvändandet i förpackningslösningar. Besparingen visade sig vara hela 60 öre per konsumentförpackning genom att byta till min förpackningslösning samt 20-30 sek besparing i av logistik i butik för att packa upp förpackningarna. En tidsbesparing som kan generera flera miljoner. Nu snackar vi lean production!

Hur har pandemin påverkat er?

- Upplever inte att den påverkat oss nämnvärt. Under 2020 har mycket tid ägnats åt att forma och utveckla konceptet. Mycket fokus har även lagts på maskinutveckling och tester av produkten.

Vad förväntar du dig få ut av European Packaging talks?

- Jag vill använda eventet till att få ut mitt budskap i Europa. Att det finns en förpackning som kan ta bort plast och därmed vara hållbar och som samtidigt sparar tid och hantering. Ergonomiskt vettigare är det också! Förpackningen är nämligen halva vikten mot liknande förpackningar.

Vem söker du i matchmakingen? Vem riktar sig ditt erbjudanden/tjänst till?

- Jag söker kontakt med dagligvaruhandel i andra länder. Men vill jag också få kontakt med wellpappindustrin, de som tillverkar wellpapp/papper. Produkterna är hur skalbara som helst, jag letar efter partners som kan hjälpa mig att få ut produkten på marknaden.