Sverige

Me in color satsar på klassiska kläder som sprider glädje och färg!

Var hittar jag den perfekta kjolen? Någon som inte är för over-size och för damig? Klassiskt men ändå trendigt? Detta var frågor som florerade under en tjejkväll Åsa Juneström hade tillsammans med sina vänner en kväll i december 2017. Frågor som sådde ett frö och som resulterade i klädmärket Me in color.

Fast det finns så mycket kläder upplever Åsa att det varit svårt att hitta rätt. Under många år sydde hon om kläder för att de skulle få just de där perfekta snitten. När hon hittade ett plagg i en färg eller ett mönster hon gillade så stämde oftast inte själva snittet och vise versa.

”Jag har alltid velat ha en cool klädstil i klassiska snitt och i bra material. Men jag gillar också härliga färger och oväntade färgkombinationer i klassiska mönster som prickigt, randigt och rutigt. Jag vill känna mig trendig samtidigt som jag vill ta ansvar för en mer hållbar klädstil och vara rätt klädd för min ålder. MEN det har varit svårt att hitta detta!! Alltid har det varit något som inte stämt…” -Åsa Juneström, designer och grundare.

Klassiska, trendiga och färgglada kläder med olika mönster

Me in color är just den perfekta mixen av de två olika klädstilarna: klassiskt och trendigt. Kläderna har de klassiska perfekta snitten men i trendiga färger och mönster.

Den första kollektionen premiärvisades sommaren 2020 och kollektionerna kommer än så länge i små unika upplagor. Både stilen och mönstrena kommer återfinnas i framtida kollektioner och många av plaggen kommer därför gå att kombinera med varandra från säsong till säsong – ett genomtänkt koncept som gynnar både plånboken och vår miljö.

”Mina färgkombinationer är unika och vågade – man ska helt enkelt bli väldigt glad av dem, antingen om man bär dem själv eller om någon passerar förbi i dem. Jag vill bidra till att sprida både mer färg och glädje till alla!” – Åsa Juneström

EEN förmedlade kontakt i Litauen

Åsa hade sedan tidigare klart med design och mönster och var därefter på jakt efter ett tryckeri och någon som kunde sy upp kläderna. För att få hjälp med att hitta ett tryckeri tog Åsa kontakt med Enterprise Europe Network i Jönköping (EEN). EEN fick i sin tur tips av en kollega i Litauen om ett företag som passade in på den typ av företagsprofil Åsa sökte, det digitala textiltryckeriet Avinfi. Tygerna trycks först hos Avinfi i Lituaen, därefter skickas tygerna vidare för sömnad hos Katty Fashion i Rumänien för att sedan hamna i Bankeryd utanför Jönköping – där me in color har sin bas.

”För mig var det väldigt viktigt att hitta ett tryckeri som var så nära Sverige som möjligt och inom EU. Det var även viktigt att tryckeriet skulle kunna trycka på ett miljövänligt tyg enligt EU:s officiella miljömärke EU Ecolabel. Jag är därför glad för all hjälp jag har fått av EEN och att de lyckades hitta ett tryckeri som uppfyllde dessa kriterier. ” -Åsa Juneström

Här ses kläder från den allra första kollektionen sommaren 2020