Sverige

När man behöver nya leverantörer i Delsbo, kontaktar man EEN såklart!

När företagaren Margareta Häggström Jonsson sökte en leverantör av garn för sitt nya varumärke "Delsbo Garn" i September 2020,  gick hon in på EEN's hemsida och fyllde i kontaktformuläret. Inte så långt därefter var sökandet efter en leverantör i full gång!

Margareta grundade sitt företag Mickelnirs AB 2012, och driver delsbogarn.se Länk till annan webbplats.. En webbutik med stort sortiment av garn och tillbehör för stickning och annat garnhantverk.

Margareta hade funderat ett tag på att komplettera sitt gedigna garnsortiment med ett enklare ullgarn som passar för att sticka bl.a. vantar och tröjor. När Coronapandemin slog till, ökade intresset för stickning explosionsartat och Margareta fattade snabbt beslutet att det var nu det skulle ske.

Via sin förfrågan på EEN's hemsida fick hon kontakt med Patricia Eresjö på EEN-kontoret i Dalarna-Gävleborg. Patricia hade ett bra kontaktnät i bl.a. Baltikum, som är stora producenter av garn och textil och dessutom, kom det fram, var Patricia själv en inbiten stickare. Tillsammans beslöt de att börja leta producenter i Lettland, Estland och Litauen.

Efter att ha fått information om de tekniska specifikationerna på det önskade garnet samt volym på en eventuell första order, kontaktade Patricia sina EEN-kollegor i Estland, Lettland och Litauen. Svar kom från alla kollegor och Mrs Rita Elste-Tomsone, Senior Project Manager hos EEN i Lettland hade en bra kontakt som Margareta ville diskutera vidare med. Företaget SIA Limbažu TĪNE, grundades 1914 och har försäljning i hela Lettland. Margareta kontaktade VD Mr Jānis Krasovskis, och nu började en mailväxling med diskussion och förhandling om priser, kvaliteter, färger, leveranstider och volymer.

I oktober 2020 skickade Jānis prover på olika garntyper till Delsbo så att Margareta kunde göra en bedömning av kvalitén och i mitten av november 2020 lade Margareta sin första order på 28 kg garn hos SIA Limbažu TĪNE med etiketter i sitt eget varumärke. Margareta har gjort fler beställningar och du kan nu köpa "Delsbo Garn" tillsammans med egendesignade mönster i hennes webshop.

Modell visar stickmönstret Raglantröja med vid polokrage