Sverige

EEN i Mälardalen stärker upp med ny kompetens!

Under sommaren stärkte EEN Mälardalen upp sitt team med två nya kollegor, Danny Nelson och Edit Holländer. Vi hälsar dem varmt välkomna och tar dem lite på pulsen. Vad ser de mest fram emot på nya tjänsten och vad har de gjort tidigare?

Edit, en livsnjutare och skådespelande mamma som tillsammans med sin man gärna tar en tur med flygplan. Och kanske ställer hon sig på vingen då hon har flera års erfarenhet av luftakrobatik med uppvisningar runt om i världen.

Danny, en hängiven utforskare som gärna ägnar sig åt resor av äventyrlig karaktär och kulinariska upplevelser från världens alla delar. Han tycker även om sport och träning, en stor del av fritiden ägnas på gymmet eller i padelhallen.

Vad ser ni mest fram emot?

Att stötta företag i olika branscher med sin internationalisering är något de båda verkligen ser fram emot på nya jobbet.

– Jag ser fram emot att träffa företag i olika branscher som vill erövra nya marknader internationellt. Att kunna göra det tillsammans med alla kompetenta och engagerade kollegor inom Enterprise Europe Network känns mycket stimulerande, säger Edit.

Danny fyller på;

– Det är onekligen att få arbeta tillsammans med företag på deras tillväxtresa och hjälpa dem uppnå sin fulla potential på den internationella marknaden.

Vad har ni gjort tidigare?

Med erfarenhet från eget företagande och Utrikesdepartementet bidrar de nya kollegorna i Mälardalen med stor erfarenhet och kompetens.

– Innan jag började på Almi och Enterprise Europe Network arbetade jag mest inom den privata sektorn för internationella företag. Jag har rest och gjort affärer i de flesta europeiska länder, Asien, USA och Mellanöstern. Jag har även varit företagare själv då jag drev företag som erbjöd paket- och hälsoresor. Sen har jag också arbetat med affärsrådgivning inom offentlig sektor samt varumärkesetablering, berättar Edit.

Danny fortsätter;

– Jag är relativt nyutexaminerad civilekonom med specialisering inom verksamhetsstyrning och affärsutveckling. Jag kommer närmast från Utrikesdepartementet där jag arbetat med projektexport, internationell upphandling och hållbart företagande, med särskilt fokus på genomförandet av Agenda 2030 samt efterlevnaden av OECD:s riktlinjer för multinationella företag.

Kontakta gärna Edit eller Danny om du vill ha hjälp med dina internationella affärer så stöttar de dig gärna längs vägen!

edit.hollander@almi.se

danny.nelson@almi.se