Sverige

Lär känna vår kollega Valon Rama

Valon Rama jobbar som rådgivare inom internationalisering på EEN.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är en glad och positiv person som drivs av en stark nyfikenhet. Jag tycker om att engagera mig i det jag gör och funderar ofta över hur saker och ting kan göras bättre.

Kan du berätta lite om vad du kommer jobba med?

Jag kommer att jobba med Enterprise Europe Network (EEN) och hjälpa små och medelstora företag att växa på internationella marknader. EEN är ett globalt nätverket som drivs på uppdrag och finanserias delvis av EU-kommissionen och har till uppdrag att bistå med rådgivning om bland annat internationalisering, EU-regler och även förmedling av internationella affärskontakter. EEN är väletablerat i 67 länder med 3 000 kollegor och tillsammans har vi vädligt bra förutsättningar att ge stöd åt företag och sätta dem i förbindelse med varandra.

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot att träffa företag i olika branscher och få arbeta med dem på deras tillväxtresa och hjälpa dem att uppnå sin fulla potential på den internationella marknaden. Jag har en gedigen erfarenhet av internationell handel från bland annat IKEA, Business Sweden och Tullverket och ser fram emot att dela mig av mina erfarenheter till företagen i Kronoberg.

Vad lockade dig till Almi?

Jag har följt Almi under en lång tid och sett att det är en aktör som har en viktig roll för att skapa förutsättningar för tillväxt och sysselsättning, jag vill göra en skillnad i den regional utvecklingen och det kan jag göra inom Almi. Min uppfattning är också att Almi genomsyras av god kultur och står på en bra grund av goda värderingar.

Ditt bästa tips till företagare!

När det handlar om internationalisering skulle jag säga att våga fråga! Det finns många organisationer som erbjuder hjälp och stöd och det finns mycket hjälp att få. Vet man inte var man ska börja så är det bara att kontakta mig så tar vi det därifrån!