Sverige

Den miljösmarta ponchon hittade sin väg till PlanetStores kunder tack vare en polsk affärskontakt.

PlanetStore är sprungen ur en vision att öka människors medvetenhet om en hållbar livsstil. PlanetStore vill sprida information och kunskap om hur små val i livet kan bidra. Hur man kan ta vara på råvaror för att producera nya varor och hur man kan byta ut engångsartiklar mot produkter som har en lång livslängd. Med detta i ryggmärgen skapades e-handeln PlanetStore

För att hitta leverantörer med samma strävan tog PlanetStore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kontakt med Almi Företagspartner och Enterprise Europe Network, EEN. EENs uppdrag är att hjälpa små och medelstora företag att hitta internationella affärskontakter så som kunder, leverantörer eller teknisk kompetens. Sofie Isehav på EEN skapade en anonym ”kontaktannons” åt PlanetStore på www.eenmatch.eu Länk till annan webbplats. där företag som erbjuder den typ av produkter som PlanetStore letar efter fick visa varför just de skulle få en kontakt med företaget bakom ”kontaktannonsen”. Och många företag var det som ville få en kontakt. Närmare bestämt 57 företag runtom i Europa vill komma i kontakt med ” Swedish web shop that sell home products and other accessories made out of recycled material / waste is looking for suppliers in the EU.”

Det företag som väckte störst nyfikenhet var HappyMess i Polen. HappyMess passion är produkter skapade i harmoni med naturen, som samtidigt är vackra, praktiska och ger barn glädje. Happy Mess poncho har blivit en storsäljare hos PlanetStore – en win-win-win: för miljön, för PlanetStore och för HappyMess.

EEN önskar partnerna fortsatt lycka till och bjuder in fler företagare att ta kontakt när de vill ta del av nätverkets 6000 rådgivare i 60 länder i sitt sökande efter internationella kontakter.