Sverige

Internationaliseringsresa tar fart med hjälp av finansiering

La Riggiola är ett Stockholmsbaserat företag som leds av Luisa Martorelli. Luisa har tagit med sig ett fantastiskt smakprov från sin hemstad vid den italienska Amalfikusten genom de traditionellt målade kakelplattorna från Vietri sul Mare.

År 2019 kontaktade Luisa Enterprise Europe Networks rådgivare. Från det första besöket i företagets showroom i centrala Stockholm har samarbetat fortsatt genom en pandemi och nu ut i världen. Redan 2019 började Luisas internationaliseringsresa med coaching, partnersökningar och information om potentiella finansieringskällor men det var i år den tog fart på riktigt när Luisa beviljades en affärsutvecklingscheck

EEN har ofta förmånen att ha full koll på de regionala finansieringsmöjligheterna. I Stockholm är de del av beslutsgruppen och kunde på så vis både informera och stötta La Riggiola under hela ansökningsprocessen. Luisa fick i uppgift att fundera på om hon kunde klara en 50%-ig medfinansiering och om en satsning direkt efter en pandemi kunde fungera.

EEN stöttade sedan förtagen för att skapa en tydlig internationaliseringsplan med en noggrant övervägd budget.

”EEN hjälpte till med att identifiera just den rätta finansieringsmöjligheten och guidade mig genom ansökningen. Det var en helt avgörande hjälp då detta var min första ansökan för finansiering någonsin. Processen gjorde också att jag fick reflektera igen över mitt företag och lära mig mer om vad som behöver prioriteras och börja skapa en strategi. Jag är väldigt tacksam för den hjlp som finns genom EENs rådgivare.” -Luisa

Luisa blev beviljad en internationaliseringscheck i november 2021 och hennes samarbete med EEN fortsätter! Nu finns tid och personal för att driva igenom alla goda idéer!

Fortsättning följer…