Sverige

Lär känna vår kollega Angela Koenes!

Angela jobbar som rådgivare för EEN i Stockholm och sitter hos Företagarna där.

Efter 17 år i USA där Angela arbetat med internationell handel och FDI genom World Trade Center är hon riktigt peppad på att vara ”hemma” i Sverige igen. Entreprenörskap, internationalisering och finansiering är områden som Angela både arbetar med och brinner för.

-En god idé ska alltid delas med andra, säger Angela och berättar att genom rådgivning, partnersökningar och en hel del matchmaking-event hjälper hon företag att etablera sig i lokala nätverk och ta sig ut på den internationella marknaden.

Vad tycker du är det absolut bästa med EEN och ditt jobb?

– Det bästa med EEN är att det faktiskt ÄR världens största affärsnätverk för SME och att vi på grund av det har direkta kontakter i ett så väldigt stort antal länder. Mitt jobb blir ju på så sätt att lära mig att på bästa sätt använda dessa kontakter för att hjälpa alla vårafantastiska bolag som befinner sig i – eller i startblocken för någon slags tillväxtfas. Ja för det är ju det enda som är gemensamt för alla de företag jag jobbar med. Det är nog egentligen det allra bästa med mitt jobb; att få jobba med olika företag, projekt, produkter eller tjänster varje dag.