Sverige

Lär känna vår kollega Marian Mikheil

Marian arbetar på forskningsinstitutet RISE Research Institutes of Sweden med placering i Mölndal

Marian är icke-ingenjören som hamnade på ett forskningsinstitut för över 10 år sen med målet att via EEN-nätverket stötta innovativa företag söka finansiering för banbrytande idéer och utvecklas internationellt. Hon har även varit engagerad i EU:s satsningar för kvinnors företagande – ett ämne hon brinner starkt för. Idag är Marian specialist inom EU:s finansieringsprogram för innovationer och snart certifierad innovationsledare.

Vad tycker du är det absolut bästa med ditt jobb?

Det fantastiska med mitt arbete är mötet med företagen från diverse olika branscher. Varje företag är unikt och har olika behov, min uppgift är att först lyssna och sedan skräddarsy insatser som ska stötta företagets resa att bli mer konkurrenskraftiga och hållbara in i framtiden. Till min hjälp har jag expertisen från hela det svenska EEN-nätverket och alla internationella kollegor till hands.

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot ett slut på pandemin och att åter få vara ute och besöka företagen i deras verklighet såsom fabriker/labb/verkstäder. I år vill jag fokusera på att använda min kunskap om nya innovationsledningsstandarden ISO56002 för att öka företagens förståelse för innovationsledning och hur dom kan utveckla sin innovationsförmåga och därmed förbättra tillväxten.

Ditt bästa tips till företagare!

Våga nyttja vårt breda nätverk - vi brinner verkligen för att hjälpa företag utvecklas