Sverige

Doroteas datakompisar hjälper radiologer på Bali

Ulrik Norkvist, VD Datakompisen, bredvid kontoret i Dorotea.

Genom EEN hittade supportföretaget Datakompisen en ny kund i det spanska företaget DDA.

Från Dorotea och nu det nyöppnade kontoret i Vilhelmina har Datakompisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. levererat teknisk support och ärendehantering 24/7 sedan 2005. Idag har företaget över 30 uppdragsgivare däribland C More Entertainment, PRO och Parks & Resorts Scandinavia AB som äger nöjesparker som Kolmården och Gröna lund.

Efter en nätverksträff i Umeå med EEN blev företaget sporrade att nyttja EEN:s tjänster för att hitta nya marknader. Efter ett kort men kärnfullt och välformulerat affärserbjudande, som kunde spridas till utvalda marknader via EEN:s nätverk, började svaren trilla in. De som visade starkast intresse var det spanska företaget DDA (Direct Diagnostic Alliance) som erbjuder granskningstjänster inom radiologi. Företaget har anställda radiologer som granskar och bedömer röntgenplåtar som skickas från 40 sjukhus världen över. Radiologerna arbetar bl.a. från Bali och Thailand, och ofta krävs en snabb och säker bedömning – och då är det kritiskt att tekniken fungerar som den ska.

”Vi är medvetna om att det finns ett ökat behov från flera företag med teknisk support, men det är extra roligt med oväntade affärer. Eftersom allt sköts remote är det naturligt för oss att söka kunder internationellt”, säger Ulrik Norkvist, VD Datakompisen.

”Datakompisen tillhandahåller en tjänst som verkligen ligger rätt i tiden och jag hoppas att affären med DDA kan leda till fler internationella affärer och öppna upp för nya spännande samarbeten inom segmentet hälso- och sjukvård för dem, säger Peter Bäckström, Affärsutvecklaren på EEN i Västerbotten.

Ulrik är stolt anställd nummer ett och har innan Datakompisen arbetat med det mesta, ifrån att fälla timmer till husvagnstillverkning och telefonförsäljning. När jag ringer upp Ulrik befinner han sig i det nyöppnade kontoret i Vilhelmina och berättar glatt att det varit ett högt tryck på arbetssökande.

”Det finns massa saker som är roliga med mitt jobb, men en viktig aspekt är att vi bidrar till fler arbetstillfällen i norra Sverige och kan minska arbetslösheten för främst ungdomar. Vi är också stolta över vår låga personalomsättning, att i snitt arbetar våra medarbetare kvar hos oss i 8 år, säger Ulrik.

Vill du som Datakompisen hitta nya kunder och leverantörer? Klicka in redan nu på EEN:s internationella databas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..