Sverige

Lär känna vår kollega Peter Bäckström

Peter Bäckström arbetar som affärsutvecklare på Enterprise Europe Network i Västerbotten. Vid tillfället för intervjun befinner sig Peter hos EEN-Partnern Dalarna Sience Park i Borlänge med representanter från SISP/Ignite Sweden, den svenska branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks. Peter är en av flera som är drivande att i ett projekt med SISP/Ignite Sweden skapa fler affärsmöjligheter för EEN:s bolag.

Hej Peter, du har arbetat i nätverket från start. Vad är roligast med ditt jobb?

– Att göra skillnad för företagare under deras entreprenörskapsresor. Det är fantastiskt hur våra råd och kontakter bidrar till nya kunskaper, samarbeten och affärer. Många bolag har jag också förmånen att följa under en längre period, speciellt innovativa företag som har en ny tjänst eller produkt som ska testas på nya marknader, säger Peter.

Förutom hands-on rådgivning och affärsutveckling är Peter också ordförande för EEN:s hållbarhetsteam. Teamet utvecklar hållbarhetserbjudandet för startups, SME:s och scaleups.

– Hållbarhet genomsyrar ett bolags hela verksamhet. Det är därför viktigt att på ett så begripligt och strukturerat sätt hjälpa företagare med att komma i gång och utveckla sin hållbarhetsstrategi, säger Peter.

Vilket är ditt bästa råd till företagare som vill kickstarta sitt hållbarhetsarbete?

– Börja där du står. I stället för att lägga tid och energi på komplexa och stora frågor, börja med att exempelvis undersöka dina samarbeten eller leverantörer, säger Peter.

Vill du ha hjälp med din internationaliseringsresa och samtidigt utveckla ditt företag i en hållbar riktning? Ta kontakt med ditt lokala EEN-kontor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.