Sverige

Lär känna vår kollega Håkan Sehlin

Håkan arbetar på Invest in Skåne med placering i Malmö. Invest in Skåne är Skånes officiella näringslivsfrämjarorganisation som hjälper utländska bolag och investerare till regionen och skånska företag med deras internationalisering.

Håkan är mikrovågsingenjören som blev entreprenör för att sedan sadla om till rådgivare inom affärsbaserad teknikutveckling. Först på ett forskningsinstitut och sedan på Invest in Skåne. Håkan har arbetet med EEN sedan starten 2008 och räknas som ”an old shark” i nätverket. De senaste åren har mest handlat om att hjälpa svenska SMF att hitta bland EUs program för forskning och innovation.

Vad tycker du är det absolut bästa med ditt jobb?

- Det mest fantastiska med mitt arbete är mötet med alla innovativa företagen från alla olika branscher. Vid varje kundmöte får jag lära mig något nytt. Jag har hjälpt företag från de som arbetar med nano-teknik till avancerade flygplan och däremellan diagnostik och behandling inom Life Science. Att få sätta sig in i företagens utmaningar och sedan hitta lösningar och insatser som underlättar företagens utveckling är min främsta uppgift. Jag brinner för att göra skillnad för de små och medelstora företag jag coachar. Genom att dela med mig av min kunskap, erfarenhet och nätverk kan jag hjälpa företagen att växa internationellt.

Vilket är dina bästa råd till företagare som vill söka finansiering för att utveckla sin idé till en framgångsrik innovation.

  1. Fundera på om din idé är skalbar och även kan slå internationellt. Din idé må vara hur tekniskt avancerad som helst men finns det inget behov som den fyller blir det svårt att lyckas.
  2. Ta hjälp med att hitta rätt program att söka finansiering från.
  3. Gör din hemläxa och undersök hur marknaden ser ut med andra aktörer och lösningar.
  4. Var ute i god tid. Att skriva en ansökan är mer arbete än man tror.

Om du vill kontakta Håkan, klicka här.