Sverige

Lär känna vår kollega Rodrigo Olivares

Rodrigo är nationalekonomen med upp mot 20 års erfarenhet av rådgivning och finansiering. Han brinner för att stötta företag långsiktigt och att finnas där som ett bollplank längs hela vägen. Idag är Rodrigo stationerad i Östergötland där han jobbar som rådgivare på Enterprise Europe Network (EEN) och Almi Företagspartner. Han är även projektledare för regional exportsamverkan i Östergötland.

Vad är det absolut bästa med ditt jobb?
Möjligheten att få träffa så många olika företag! Jag drivs av att kunna stötta och hjälpa företagare med deras olika utmaningar - allt ifrån ekonomifrågor till att sätta upp mål och en plan framåt. Vi blir en betydande roll som bollplank för företag, framför allt mindre bolag som annars kan bli lite ensamma i sitt arbete. En annan viktig sak är samarbetet mellan Almi och EEN. Det finns ett väldigt bra samspel mellan organisationerna och vi försöker alltid dra nytta av varandra på bästa möjliga sätt.

Vad ser du mest fram emot?
En av sakerna som jag ser fram emot är EENs egna verktyg i form av Exporthjulet. Det känns otroligt kul och spännande att kunna jobba långsiktigt med kunden. Vi är en bra organisation och tillsammans med bland annat Almi så kan vi jobba med företagare på ett långsiktigt sätt, där vi är med och stöttar hela vägen!

Vad är ditt bästa råd till företagare?
Att våga ta hjälp. När man satsar internationalisering är det viktigt att se det som ett projekt där det krävs tålamod och planering. Frågorna är många med det finns hjälp. Se till att hitta ett bra bollplank redan i ett tidigt skede.

Vill du bolla dina tankar och idéer med Rodrigo?
Kontakta gärna Rodrigo om du vill ha hjälp med dina internationella affärer, så stöttar han dig längs vägen!