Sverige

Från vänster: Rolf Näslund, Johan Hedengran, Sofia Lindström, Daniel Pacurar, Peter Bäckström, Nina Rismalm, Rosario Garcia Gil, Jenny Åkermark, Helena Näsström, Fredrik Sahl.

Smarta lösningar för hållbara städer på lyckad mässa i Barcelona

Den 15 nov gick Smart City Expo World Congress av stapeln i Barcelona. En årlig mässa med fokus på statsutveckling och smarta städer. Några spännande företag från Västerbotten fick möjlighet att delta via en gemensam resa arrangerad av flera företagsfrämjande aktörer. Inpipe, Flow Below, Boreal Orchards och Vertisà var de bolag som tog chansen att nyttja erbjudandet.

I år lockade mässan över 800 utställare och över 20 000 besökare. Med andra ord: en finfin möjlighet för umeåregionens entreprenörer att marknadsföra sina företag, produkter och tjänster samt knyta internationella kontakter med potentiella kunder och samarbetspartners. På plats fanns aktörer från jordens alla hörn, inom många branscher, som alla på olika sätt har koppling till stadsutveckling och smart hållbar stad.

Under dagarna arrangerade bland annat EEN Brokerage Event där deltagarna på förhand bokar möten med aktörer de finner intressanta. En deltagare var Rosario Garcia Gil, VD på Vertisa. De Umeåbaserade företaget erbjuder moduler för vertikalodling med ett integrerat bevattningssystem som sparar vatten. Förutom bra kontakt med ett arkitektföretag som är verksamt i både Sverige och Spanien fick Rosario även kontakt med representanter i nordiska städer.

- Vi fick bra kontakt med Stockholm stad och Helsingborg stad i Sverige och Tampere stad i Finland som är mycket intresserade av att vi kommer dit, säger Rosario.

Delagationsresan arrangerades av North Sweden Cleantech, Västerbottens Handelskammare och Enterprise Europe Network.

Läs hela artikeln här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.