Sverige

Internationella leverantörer bakom Modig expansion

Modig Machine Tool är ett världsledande familjeföretag inom premiumbearbetningscentra och producerar höghastighetsmaskiner för flyg och bilindustrin. Företaget befinner sig i en expansiv fas och har genom stöd från Enterprise Europe Network börjat handla med fyra nya internationella leverantörer.

Innovativt familjeföretag

Bolaget grundades 1947 av bröderna Modig i Virserum, då en smedja med fokus på att bygga Sveriges bästa klassmaskiner. De har från start visat på innovativa idéer och Modigs svarvar, universella borrar och bearbetningscentra är välkända över hela världen. Under 1980-talet började Modig utveckla ett höghastighetsbearbetningcenter och har sedan dess legat i framkant gällande maskinstandard.

Kontrakt med leverantörer i Europa
Modig befinner sig i en expansiv fas. 2020 uppgick omsättningen till 198 MSEK och 2021 till 241 MSEK. För att kunna hantera expansionen, som innebar ökad tillverkning, behövde de hitta fler leverantörer inom bland annat svetsade konstruktioner och gjutgods. Bolaget tog därför kontakt med EEN och genom nätverket hittade Modig fyra nya affärskontakter med leverantörer i Europa. Tre av dessa företag säljer svetsade produkter och är belägna i Rumänien, Tjeckien och Slovakien. Ett företag levererar gjutgods och återfinns i Tjeckien.

Tonys tips för att hitta rätt kontakter
Tony Carlzen, strategisk inköpare på Modig, rekomenderar andra bolag som funderar på att använda EENs tjänster för att hitta nya affärskontakter.

- Mitt tips till bolag med inköpsperspektiv är att tänka till innan de skriver sin profil i nätverket, annars får kommer alldeles för många svar. Var så avgränsad och specifik som möjligt för att locka till dig rätt bolag. Det är bättre att hitta ett fåtal som är rätt.

Vill du också komma i kontakt med EEN? Hör av dig till någon av våra regionala rådgivare så hjälper vi dig vidare.

#eencanhelp