Sverige

Skogen Baby AB Länk till annan webbplats. hittar rätt produkter utan kompromiss

Skogen Baby är ett Stockholmsbaserat bolag som ägs och leds av Stefan Dockberg och precis som namnet antyder tillverkar och säljer de barnprodukter. Skogen Baby föddes efter att Stefan letat efter en present till en nyfödd och insett den enorma mängden engångsplast som dominerar gångarna i nästan varenda butik.

- Vår generation funderar ständigt på sätt att se till att de framtida generationerna i vår värld lever i en ren och säker miljö. Varför inte då börja med saker som bebisar ofta använder från första dagen, säger Stefan Dockberg.

Sagt och gjort, Skogen Baby bestämde sig för att börja tillverka klimatsmarta nappar. Från lanseringen för ca 1,5 år sedan finns nu Skogen Baby AB i 12 länder och hos 37 återförsäljare. Stefan säger själv att de haft möjligheten att ”växa organiskt och varit väldigt bortskämda med att ha blivit kontaktade av återförsäljare som vill sälja och ha våra produkter i deras sortiment”.

- Just nu är vi i full färd med att utöka vår produktportfolio. Där har EEN spelat en avgörande roll för att hjälpa oss att hitta och etablera kontakt med aktörer som delar samma värdegrund som oss. En strikt code of conduct vad gäller hållbarhet och socialt ansvarstagande, säger Stefan.

När Stefan kontaktade EEN letade han leverantörer av mycket specifika barnprodukter som skulle passa i in bolagets fokus på hållbarhet och socialt ansvarstagande. EENs nätverk sträcker sig in i över 60 länder och de över 3000 lokala rådgivarna är ofta mycket bekanta med bolagen de arbetar med. Därför kunde rätt tillverkare hittas för Stefan snabbt, trots en mycket specifik önskelista där man inte ville kompromissa vare sig sin värdegrund eller sina produkters kvalitet.

Genom väletablerade kontakter hos EEN i de baltiska länderna kunde EEN i Stockholm introducera Stefan till flera fabriker som talade samma språk när det gällde de höga hållbarhetsmålen i hela värdekedjan för sina produkter.

I skrivande stund är nu t.ex. en härlig babyfilt på väg in i Skogen Babys sortiment. En filt utan kompromiss: låg miljöpåverkan men hög gos-faktor!

Vill du också komma i kontakt med EEN, hör av dig till ditt närmsta EEN-kontor.