Sverige

Norwester hittar en perfekt match med Litauisk ullproducent

Norwester är ett svenskt företag som erbjuder frilufts- och träningskläder i ett naturligt och hållbart material - ull. Grundat 2019 och baserat i Öggestorp utanför Jönköping, strävar företaget efter att erbjuda högkvalitativa kläder som passar för en rad olika aktiviteter såsom skidåkning, vandring, fiske, och löpning. Genom att sälja sina produkter online och under sitt eget varumärke, strävar Norwester efter att erbjuda högkvalitativa kläder som kombinerar funktion och stil till ett överkomligt pris.

Under 2022 deltog Norwester i Textile Connect, ett matchmaking-event som arrangeras av Enterprise Europe Network för att koppla samman designers och inköpare med producenter inom textilbranschen. Genom eventet sökte Norwester efter tillverkare av olika produkter i ull och merinoull för att utöka sitt sortiment.

Ett av företagen som Norwester snabbt kom i kontakt med och inledde ett samarbete med var ett litauiskt företag, nära Klaipeda. Företaget grundades 1995 och är den ledande producenten av stickade accessoarer i de baltiska länderna. Företaget erbjuder professionella stickningstjänster som sträcker sig från leverans av råmaterial, snabb provproduktion till slutleverans av produkterna.

Enligt Norwester har samarbetet med det litauiska företaget varit mycket positivt.

- Vi är mycket nöjda med samarbetet. De har varit mycket tillmötesgående och har levererat produkter av hög kvalitet som passar vårt sortiment perfekt, säger Viktor Josefsson, Norwester.

I slutet av mars reste Viktor och Roger från Norwester till Litauen för att träffa det litauiska företaget och andra företag som de hade fått kontakt med via EEN och Textile Connect. Resan var mycket givande och resulterade i flera nya affärsmöjligheter. Norwester ser fram emot att fortsätta utveckla sitt samarbete med det litauiska företaget och att utforska nya möjligheter inom textilindustrin.

Samarbetet mellan Norwester och det litauiska företaget visar på möjligheterna med att utnyttja resurser som EEN och Textile Connect för att hitta nya affärspartners. Genom att ta hjälp av EEN och delta i matchmaking-events kan företag skapa värdefulla kontakter och hitta rätt samarbetspartners för att utveckla sin verksamhet.

Vill du också komma i kontakt med EEN, hör av dig till ditt närmsta EEN-kontor. Länk till annan webbplats.

Arbetar du med mode och textilier? Söker du produktionspartners?
» Anmäl dig till årets upplaga av Textile Connect och boka möten med andra i branschen! Textile Connect 2023 - Home (b2match.io) Länk till annan webbplats.