Sverige

Från Hemmaköket till Internationell Framgång: Ismail Alis Resa med Alié Moisture

Ismail Ali är en ung entreprenör med en vision att revolutionera hårvårdsmarknaden. Med en speciell formula för texturerat hår och en okuvlig drivkraft startade han sitt företag Alié Moisture från sitt kök i Rinkeby. Genom stöd från Enterprise Europe Network har hans dröm nu vuxit till en internationell framgångssaga.

En Revolutionerande Affärsidé

En ung man, en entreprenör med driv och energi och en affärsidé att revolutionera marknaden med speciell formula för hårvårdsprodukter. Ismail Ali hörde talas om Enterprise Europe Network (EEN) genom hans nätverk av företagare. Han behövde hitta en tillverkare som kunde producera hans serie av schampo och balsam.

Internationellt Genombrott

Det tog bara två veckor för EEN i Stockholm-Uppsala-Sörmland, att genom sitt unika internationella affärsnätverk hitta rätt fabrik för Ismails produkter. Ett år senare har detta resulterat i ett utökat affärssamarbete, fler produkter, finansiell tillväxt och planerad nyanställning.

Alié Moisture är en banbrytande hårvårdsserie specialiserat inom texturerat hår med fokus på curly hairtech. Ismail Ali grundade företaget 2019. Allt började hemma i hans kök i Rinkeby i Stockholm med 3500 kr som 16-åring.

Från Frustration till Framgång

Ismail var frustrerad över de begränsade alternativ som fanns för texturerat hår, investerade pengar från sitt deltidsjobb och byggde ett prisbelönt hårvårdsmärke.

Via Alié Academy erbjuder Ismail workshops där han arbetar med frisörskolor och delar sin kunskap om hur man behandlar texturerat hår.

Ismails motto är att ”våga do it” och se fler möjligheter än hinder. Att alltid våga tro på oss själva och att fortsätta framåt oavsett.