Sverige

EEN hjälper bolag till kontrakt med global apoteksjätte

Happy Ears öronproppar

Happy ears öronproppar

Malmöbolaget Happy Ears egenutvecklade öronproppar säljs nu i apotekskedjan Boots webbutiker i Storbritannien. Boots är den största detaljhandeln för apoteksvaror i Europa och USA. Nästa steg är försäljning i den globala kedjans apoteksbutiker.

Grundarna Karl Berglund och Jukka Viitasara beräknar att kontraktet som ger försäljning via webbutiken är värt en halv miljon på årsbasis. Nästa steg är det globala butiksnätverket. Happy ears grundades i Malmö 2010 och hade en omsättning på 2,6 miljoner kronor 2015. Företaget säljer patenterade öronproppar som skyddar öronen samtidigt som de släpper igenom ljud.

- Vi är stolta och glada för Happy Ears framgångar! Vi har arbetat tillsammans i många år. Detta är ett riktigt bra exempel på en kund som vi har kunnat stötta på olika sätt samt kunnat växa tillsammans med. Genom EEN-nätverkets databas med affärsförfrågningar hittade vi med hjälp av vår kollega i England en perfekt matchning för Happy Ears satsning i landet, säger Victoria Langevik, projektledare för Enterprise Europe Network i Skåne.

Vill du också ha hjälp med din utlandssatsning?                                            

Kontakta ditt lokala EEN-kontor här.