Sverige

EENs innovationscoaching resulterade i förändrad företagskultur och nya affärsmöjligheter

Ångtork

Ångtork

Göteborgsbolaget Swedish Exergy kom i kontakt med EEN-kontoret hos Swerea IVF då de önskade hitta nya internationella kunder samt partners till EU projektansökningar. Samarbetet ledde till nyttjande av EENs innovationstjänster. Resultatet gav Swedish Exergy en större marknadsförståelse för att skapa nya möjligheter och mer effektivt nå ut med sina helhetserbjudanden på en internationell marknad.

Swedish Exergy är ett expansivt bolag med verksamhet/dotterbolag i Indien, Tyskland och Polen samt stort nätverk av partnerföretag och leverantörer. De utvecklar, tillverkar och säljer ångtorkar och kringutrustning för en rad olika applikationsområden såsom pellets för värmekraftverk, pappersindustrin, slam etc

Innovationscoacherna gjorde insatser inom såväl designmetodik - för att bättre lära känna kundernas verkliga behov, kundprocesser såväl som inom kommunikation och kunskapssäkring inom organisationen. Analysen visade bland annat att förståelsen för kunderna och köpprocessen kunde förbättras. Resultatet gav Swedish Exergy en större marknadsförståelse för att skapa nya möjligheter och mer effektivt nå ut med sina helhetserbjudanden på en internationell marknad.

- ”Ett viktigt resultat av det här arbetet är att vi nu har mycket mer trådar ute bland kundprospekt och är mer aktiva på att följa upp dem. Det kommer av att vi nu har förändrat vårt sätt att tänka till att utgå från nytta för kunden istället för teknisk lösning”, Prem Verma, VD Swedish Exergy.

 Vill du också göra en innovationsanalys över ditt företag?

Kontakta följande EEN-kontor för att få veta mer.

Söker du finansiering för innovativa utvecklingsprojekt eller medel för att utveckla era produkter och tjänster?

EUSME2020-kontoret reder ut begreppen och går igenom dina möjligheter till bidrag från EUs forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020 och Eurostars. Läs mer om EUSME2020-kontoret här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.