Sverige

Nytt EU-projekt ska matcha Europeiska arbetssökanden inom bristyrken till Svenska arbetsgivare

Arbetsförmedlingen driver två mobilitetsprojekt, finansierat av EU-kommissionen, Your First EURES Job & Reactivate and Relocate under perioden 2017-2019. Syftet med projekten är att matcha arbetsgivare som har svårtillsatta lediga tjänster med kvalificerade kandidater i Europa. Projekten ger företag hjälp i rekrytering av kompetens från Europa samt ekonomiskt stöd vid anställning.

Små- och medelstora arbetsgivare i behov av rekrytering, ska kontakta en Eures-rådgivare eller annan arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen för att kunna delta i projekten. Arbetsgivare kan då erbjudas rekryteringsservice: såsom hjälp att publicera
lediga platser på Eures-portalen, hjälp med att hitta kvalificerad arbetskraft i Europa samt information om vad som kan vara viktigt att tänka på inför en utlandsrekrytering.

Små- och medelstora arbetsgivare kan även ansöka om ekonomiskt stöd för att erbjuda ett integrationsprogram till nyanställda personer, som ska komma från ett annat EU-land.

För hjälp med rekrytering av arbetskraft utomlands, kontakta kundtjänst för att bli kontaktad med närmsta Euresrådgivare: eures@arbetsformedlingen.se
Det går också att ringa kundtjänst på vardagar 10.00 – 16.00 på
0771-416 416 köval 4.

 

Läs mer om your first eures job Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om reactivate and relocate Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eures- job mobility portal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.