Sverige

Tillverkar i Tyskland med Skandinavisk design

sigr bike

När tankarna om en ny kollektion av köksaccessoarer växte fram, vände sig Smadi design Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till Enterprise Europe Network för råd och stöd.

Smadi Design designar inredningskollektioner och erbjuder konsulttjänster med inredning och färgsättning av hem eller kontor med mottot "Glädje, funktion för hem och kontor". Bakom Smadi Design står designern Cathy Dillner med sina rötter i djungeln i det färgsprakande Peru. I början av 2017 vände sig Cathy till Enterprise Europe Network för stöd och råd för att hitta en tillverkare och samarbetspart vid framtagandet av ny köksaccessoar, designade koppar, för att komplettera deras kökskollektion. "

"Enterprise Europe Network har varit ett tryggt och bra stöd i min resa för att hitta en tillverkare som kan leverera enligt mina krav."

Hittade tillverkare i Tyskland
Tillsammans med nätverkskollegor i Europa togs ett antal potentiella affärskontakter fram som noggrant utvärderades av Cathy. Det slutliga beslutet blev en tillverkare i Tyskland som har lång tradition och erfarenhet inom porslinbranschen som även är van att arbeta med utländska företag. Att arbeta med utländska företag var ett nytt moment för Smadi Design och i ett uppföljningsmöte betonar Cathy betydelsen av det stöd och de råd hennes företag har fått av EEN och Almi Mitt före, under och efter resans gång. Cathy känner sig trygg med sin samarbetspart i Tyskland och har även planer på att utöka samarbetet för kommande kollektioner av köksaccessoarer.

Smadi Designs nya köksaccessoar har gett företaget nya möjligheter till att marknadsföra sig i andra sammanhang och det har öppnats upp för nya samarbeten och affärsmöjligheter då intresse har väckts även på andra marknader.