Sverige

Ett antal arbetare på en konvention

EEN Västerbotten

För mindre företag kan steget vara stort från att vilja växa internationellt, till att kunna göra det. Vi på Enterprise Europe network hjälper dig och ditt företag att hitta internationella affärspartners. Vi ger även rådgivning kring import och export, EU-finansiering och direktiv, IPR-frågor, eller annat som rör internationaliseringen och den europeiska marknaden.

Enterprise Europe Network (EEN) är sedan starten 2008, EU-kommissionens nätverk av organissationer som ger kostnatsfritt stöd till små och medelstora företag för att öka deras konkurrens på den internationella marknaden. Genom vår regionala förankring i över sextio länder kan vi nå ut till företag helt lokalt. Besök gärna nätverkets Europeiska hemsida för en komplett lista över vilka länder som Enterprise Europe Network finns representerade i.

Vi i Västerbotten är specialiserade på att hjälpa teknikintensiva bolag, men vi hjälper såklart också andra bolag som har potential och ambitioner att växa globalt. Uminova Innovation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är EEN:s regionala partner i Västerbottens län.

 

Information & rådgivning

Vitala utvalt till internationell AgeTech-accelerator

Vitala är en av nio startups som antagits till MassChallenge i Boston, den första acceleratorn för innovatörer på tema AgeTech i regi av AARP AgeTech Collaborative.
Läs mer.

Prediktera deltar i banbrytande gruvprojekt

M4mining är ett globalt EU-projekt för effektiv, säker och hållbar gruvdrift. Projektet består av handplockade bolag ledande inom drönar-och satellitteknik. Ett av dem är umeåbolaget Prediktera.
Läs mer

Innovationstjänster

Tre startups på mässa i spanien

Genom EEN fick tre glödheta startups från Västerbotten delta på Transfiere i Malaga, en stor mässa för innovation, tech och forskning. En fin möjlighet för att hitta nya affärer.
Läs mer

Events och seminarier

Information & rådgivning

Karl-Erik Johansson

Projektledare & affärsutvecklare
karl-erik.johansson@uminovainnovation.se
070-896 23 97


Hitta samarbeten

Peter Bäckström

Affärsutvecklare
peter.backstrom@uminovainnovation.se
070-318 12 27

 

Hitta samarbeten

Emmy Ericsson

Kommunikatör
emmy.ericsson@uminovainnovation.se

070-252 48 47