Sverige

Ett antal arbetare på en konvention

EEN Västerbotten

För mindre företag kan steget vara stort från att vilja växa internationellt, till att kunna göra det. Vi på Enterprise Europe network hjälper dig och ditt företag att hitta internationella affärspartners. Vi ger även rådgivning kring import och export, EU-finansiering och direktiv, IPR-frågor, eller annat som rör internationaliseringen och den europeiska marknaden.

Enterprise Europe Network (EEN) är sedan starten 2008, EU-kommissionens nätverk av organissationer som ger kostnatsfritt stöd till små och medelstora företag för att öka deras konkurrens på den internationella marknaden. Genom vår regionala förankring i över sextio länder kan vi nå ut till företag helt lokalt. Besök gärna nätverkets Europeiska hemsida för en komplett lista över vilka länder som Enterprise Europe Network finns representerade i.

Vi i Västerbotten är specialiserade på att hjälpa teknikintensiva bolag, men vi hjälper såklart också andra bolag som har potential och ambitioner att växa globalt. Uminova Innovation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är EEN:s regionala partner i Västerbottens län.

 

Information & rådgivning

Vitala utvalt till internationell AgeTech-accelerator

Vitala är en av nio startups som antagits till MassChallenge i Boston, den första acceleratorn för innovatörer på tema AgeTech i regi av AARP AgeTech Collaborative.
Läs mer.

Prediktera deltar i banbrytande gruvprojekt

M4mining är ett globalt EU-projekt för effektiv, säker och hållbar gruvdrift. Projektet består av handplockade bolag ledande inom drönar-och satellitteknik. Ett av dem är umeåbolaget Prediktera.
Läs mer

Innovationstjänster

Tre startups på mässa i spanien

Genom EEN fick tre glödheta startups från Västerbotten delta på Transfiere i Malaga, en stor mässa för innovation, tech och forskning. En fin möjlighet för att hitta nya affärer.
Läs mer

Events och seminarier

 • Exportnytt 22 september: Finland – en spännande marknad för svenska företag

  Finland är utan tvekan en av Sveriges viktigaste handelspartners och ligger i topp när det gäller konkurrenskraft, innovation, teknikutveckling och utbildning.
  Svenska företag har en bred närvaro på finska marknaden och det finns stora gemensamma intressen och affärsutbyten mellan länderna.
  Datum: 22 sep Tid: 11.30 Typ: Digitalt
  EEN Mälardalen Nationellt
 • Exportsnack 29/9 AI på export

  Hur kan du nyttja AI i ditt företag och på din exportresa? Chat GPT, röstgenering och bildgenerering – vad passar din verksamhet och hur GÖR du?
  Datum: 29 sep Tid: 11.30 Typ: Digitalt
  EEN Jönköping och Gotland
 • Matchmaking på MEDICA 2023

  MEDICA i Düsseldorf är en av det största medicinska B2B-mässorna i världen. I samband med mässan arrangerar EEN och ZENIT GmbH en internationell matchmaking med syfte att hjälpa företagare, universitet och forskningsinstitut att hitta nya partners och samarbeten.
  Datum: 1 okt Tid: 00.00 Typ: Digitalt/Plats
  Nationellt Internationellt
 • Svårt att söka stöd från EU? Vi berättar hur du gör och lyckas

  Experterna Karl-Erik Johansson och Heli Blomberg från EEN guidar dig igenom EU:s supportsystem, från första idé till färdig lansering.
  Datum: 5 okt Tid: 09.00 Typ: Digitalt
  EEN Mitt EEN Västerbotten Nationellt
 • SEMINARIUM FINANSIERING KVINNOR

  Tillsammans med partners bjuder Enterprise Europe Network in till ett Online Öppet Hus för att prata FINANSIERING av bolag som ägs och drivs av KVINNOR.
  Datum: 17 okt Tid: 08.30 Typ: Digitalt
  Nationellt
 • Upptäck en unik möjlighet för entreprenörer som vill lyckas med sina affärer i Polen

  Vill du veta mer om de viktiga stegen att ta när du gör affärer med polska företag? Då har vi något speciellt för dig!
  Datum: 19 okt Tid: 10.00 Typ: Digitalt
  Nationellt
 • Food&Drinks Mission2Sicily 2023

  Enjoy Sicily and its tastes from the 25th to the 28th of October 2023! The match-making event brings together Sicilian producers and international buyers . This is a unique opportunity to generate new business contacts and contracts. The model is time - and cost efficient and result in business! Meetings will take place in a dedicated area and will be arranged in advance online.
  Datum: 25 okt Tid: 00.30 Typ: Digitalt/Plats Ort: Palermo Italy
  Nationellt
 • Känner du till vilket producentansvar du som svenskt företag har när du skickar varor utanför Sverige?

  Hur fungerar det i praktiken när man som företag måste registrera sitt producentansvar i till exempel Tyskland, eller i Österrike?
  Datum: 26 okt Tid: 09.00 Typ: Digitalt
  Nationellt
 • Smart Cities’ Challenges 2023

  Smart City Expo World Congress är världens största mässa inom statsutveckling och smarta städer. Förra året deltog 800 utställare och över 20 000 besökare. Detta år genomförs mässan i Barcelona med möjlighet att delta digitalt.
  Datum: 2 nov Tid: 00.00 Typ: Digitalt/Plats
  Internationellt
 • Expandera din handel med frihandelsavtal!

  Få en introduktion av vad frihandelsavtal är, hur kan de nyttjas och vilka förmåner avtalen kan ge dig företagare som säljer eller vill sälja till en marknad utanför EU. Ta del av konkreta exempel och förstå hur du kan ta del av avtalen och vilka fördelar det kan ge din verksamhet.
  Datum: 9 nov Tid: 09.00 Typ: Digitalt
  Nationellt
Information & rådgivning

Karl-Erik Johansson

Projektledare & affärsutvecklare
karl-erik.johansson@uminovainnovation.se
070-896 23 97


Hitta samarbeten

Peter Bäckström

Affärsutvecklare
peter.backstrom@uminovainnovation.se
070-318 12 27

 

Innovationstjänster

Elin Pudas

Kommunikatör
elin.pudas@uminovainnovation.se

070-316 70 22