Sverige

Tid: 28 maj kl 09.00 - 10.00

Exportkunskap i praktiken - 28 maj:
Hitta leverantörer och börja importera

Är du redo att ta din verksamhet till nya höjder genom att utforska globala marknader och importera produkter från utlandet? Då är du välkommen till vårt webbinarium där vi kommer utforska de viktigaste stegen och strategierna för att lyckas med din importverksamhet och att hitta leverantörer utomlands.

Vi inleder med att undersöka hur du hittar pålitliga leverantörer utomlands vilket är grunden för en framgångsrik importprocess. Därefter diskuterar vi hur du effektivt kan kontrollera importtullar och säkerställa att dina produkter uppfyller EU:s krav och standarder för att undvika onödiga hinder.

Transport och leveransvillkor spelar också en central roll när du importerar varor från utlandet. Vi kommer att titta på olika alternativ för frakt och leverans samt hur du kan förhandla fram gynnsamma avtal för att optimera din importlogistik

Slutligen går vi igenom vikten av korrekt dokumentation för tullklarering och hur du kan säkerställa att alla nödvändiga dokument är i ordning för en smidig importprocess.

Under webbinariet kommer vi att diskutera:

  • Vägar till att hitta leverantörer utomlands
  • Importtullar och importvillkor
  • Transport och leveransvillkor (Incoterms)
  • Dokument för tullklarering


Vi välkomnar Valon Rama från Enterprise Europe Network (EEN), en rådgivare med gedigen erfarenhet och bred kompetens kopplat till internationell handel, som delar med sig av sina erfarenheter.

Digitalt via Teams (kan öppnas via din webbläsare, ingen nedladdning av program eller app krävs.) Länk till sändningen mejlas ut till alla anmälda deltagare dagen innan så va noga med stavningen när du fyller i din mejladress.

Vid frågor kontakta Valon Rama på valon.rama@almi.se

Välkommen!

Läs mer om eventet och hur du anmäler dig på Almis webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.