Sverige

Tid: 15 mars kl 11.00 - 12.00

Producentansvar för förpackningar i Tyskland och Norge

Är du redo att utforska producentansvaret för förpackningar i våra grannländer? Anmäl dig nu till vår fördjupnings-workshop!

Efter det framgångsrika webinaret om producentansvar vid export, tar vi nu nästa steg och fördjupar oss i specifika lagstiftningar i Tyskland, Norge, Finland och Danmark. Tillsammans med Johan Uhlin från Tysk-Svenska Handelskammaren går vi igenom de senaste förändringarna och kraven på producentansvar i dessa länder. Hur ser kraven ut och hur går man tillväga för att följa de regler som gäller?

Agenda:

  1. Tyskland: Utforska de tyska regelverken för producentansvar och få praktiska tips för att navigera genom den tyska marknaden.
  2. Norge: Upptäck de senaste lagändringarna i Norge och förstå hur de påverkar ditt företag när det gäller producentansvar.
  3. Finland och Danmark: Få insikter om de senaste utvecklingarna i lagstiftningen och varför det är viktigt för företag som verkar på dessa marknader.
  4. Frågestund och diskussion: Ställ dina specifika frågor och diskutera dina utmaningar med våra experter.


Målgrupp: Företag som avsätter förpackningar på EUs marknad, säljer mot slutkund via e-handel och mot B2B.

Datum och tid: 15/3 kl. 11-12
Plats: Digitalt

Läsmer och anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmäl dig nu och få värdefull kunskap om ditt producentansvar för förpackningar i våra grannländer. Välkommen!

..............................................................................................................................

När du anmält dig till denna aktivitet kommer Almi att skicka ut ett digitalt avtal, genom e-tjänsten Scrive, där du bekräftar vem du är och att ditt bolag tar del av en kostnadsfri eller subventionerad aktivitet. Avtalet reglerar även frågor som sekretess.

Vi på Almi är övertygade om att hållbart företagande är en förutsättning för att kunna driva ett framtida konkurrenskraftigt bolag. Därför går vi alltid - tillsammans med dig - igenom vad hållbarhet är för ditt företag. Arbetet inleds med att ni besvarar en rad frågor för att ta reda på vad ni bör fokusera på och vad som kan vara ett lämpligt nästa steg.

.............................................................................................................................

ARRANGÖRER:
Aktörerna inom Regional exportsamverkan Jönköpings län
Region Jönköpings län, Svensk Exportkredit (SEK), Almi Företagspartner Jönköping AB, Exportkreditnämnden (EKN), Enterprise Europe Network (EEN), Science Park Jönköping AB, Handelskammaren Jönköpings län och Business Sweden.

Aktörerna inom Regional Exportsamverkan Jönköpings län samverkar med olika insatser och aktiviteter för att öka exporten bland företag i länet. Företag är välkomna att ta kontakt med någon av oss aktörer i Regional exportsamverkan. Oavsett vilken exportfrämjande organisation som du initialt tar kontakt med så får du hjälp att hitta rätt kompetens för att lösa de utmaningar som du står inför.

Finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Tillväxtverket.