Sverige

Europeiskt affärsnätverk blev katalysator för internationell expansion

Work System är marknadsledande i Sverige på bilinredning för servicefordon. Tack vare Enterprise Europe Network har de också framgångsrikt etablerat sig utomlands.

Work System är idag störst i Sverige på bilinredning och bilutrustning för transportfordon. De levererar skräddarsydda lösningar och service till flera olika yrkesgrupper.

Vi brukar kalla oss för en one stop-shop, efter som vårt fokus ligger på all utrustning för hela servicebilen. Allt från belysning till förvaring och logistik”, säger Bengt Rimark, vd.

Med hjälp av smarta hyllsystem och förvaringslösningar får kunden koll på sin utrustning och sitt material för en förbättrad effektivitet. Detta för att underlätta vardagen, och med hänsyn till bättre arbetsmiljö och inte minst krocksäkerhet.

Vi utgår från kundens behov när vi utvecklar bilen, så att exempelvis tung utrustning lätt kan lyftas i och ur bilen. De ska slippa krypa in och ur själva, och deras mest frekventa verktyg ska vara lättast tillgängliga. Ordning och reda sparar massor med tid.”

Bara i Sverige har Work System 22 anläggningar runt om i landet, så att service kan ges på den plats som passar kunden. Steget ut i Europa kunde göras tack vare Enterprise Europe Network (EEN) – ett stort affärsnätverk som ger stöd och service till små och medelstora företag. Totalt består nätverket av cirka 600 organisationer i ett 60-tal länder.

Bengt Rimark beskriver EEN som en katalysator för företagets stora expansion utanför landsgränsen. Med hjälp av nätverket har de kunnat göra en bred sökning och annonsering efter samarbetspartners, och fått viktig juridisk hjälp.

Det har resulterat i ett antal konkreta lösningar för oss, och vi har kunnat sätta oss ner och reflektera över avgörande delar i processen. Vi är jättenöjda med de partnerskap vi etablerat.

Bland annat har de etablerat sig i Finland, Tyskland, Österrike och Holland.

Genom EEN fick vi kontakt med en franchise i Frankfurt och via den har vi lyckats etablera 11 olika samarbeten runt om i hela Tyskland”, säger Bengt Rimark och fortsätter:

Jag har upplevt ett genuint intresse för att det ska bli bra. De personer jag har haft kontakt med från EEN har alltid varit professionella och engagerade.

Artikeln och intervjun med Work System publicerades först i bilagan ”Morgondagens Företag” som kom ut i Svenska Dagbladet den 1:a december 2021.