Sverige

Valon Rama – månadens medarbetare!

Valon

Vi är glada att presentera månadens medarbetare – Valon Rama från EEN Kronoberg!

Vi passar också på att hälsa Valon varmt välkommen tillbaka efter ett halvårs föräldraledighet.

Valon har jobbat för EEN i över 2 år samt har en intressant bakgrund från IKEA, Business Sweden och Tullverket. Över tid har han samlat en gedigen erfarenhet och bred kompetens kopplat till internationaliseringsfrågor.

Hur känns det att vara tillbaka i jobbet igen?

Var sak har sin tid, föräldraledigheten var toppen men nu är jag taggad att komma igång med jobbet och alla spännande bolagsdialoger igen! Närmst i tiden ligger Exportprogrammet Länk till annan webbplats. som vi arrangerar inom Regional Exportsamverkan (Almi Kronoberg, Business Sweden, Enterprise Europe Network, Exportkreditnämnden och Region Kronoberg). Där går vi i grupp igenom en del utmaningar som det kan innebär att expandera internationellt.

Du är anställd på Almi Kronoberg. Hur kan du dra nytta av Almi i din dialog med kund?

Genom Almi har jag med mig en fullmatad portfölj av olika affärsutvecklingstjänster in i dialogen med företagen. Det ger en bred bas som rustar företagen på sin väg mot den internationella marknaden.

Vilket är ditt bästa tips för att lyckas på den internationella marknaden?

När det handlar om internationalisering skulle jag säga att våga fråga! Det finns många organisationer som erbjuder hjälp och stöd och det finns mycket hjälp att få. Vet du inte var du ska börja så är du varmt välkommen att kontakta mig så tar vi det därifrån!