Sverige

Freaky Sauces, ett svenskt varumärke för Hot Sauces med en twist

Carina Lahall

Freaky Sauces Länk till annan webbplats. startades av Behrang Bandali 2021 i Stockholm. Som en riktig foodie och passionerad resenär tog Behrang sina persiska och svenska rötter och förvandlade dem till såser. Hans såser tar dig med på en riktig smakresa. Därför kan du nu få det bästa från båda hans världar: saffran och rosendoft till din kyckling eller fisk, och lingon och blåbär till ditt kött.

"Att födas i Sverige av iranska invandrare gav mig en känsla av att inte höra hemma, att vara fast mellan två kulturer, att vara ett "freak". Men jag lärde mig att vara annorlunda är att vara unik. Det är denna anda som Freaky Sauces bygger på. Vi tror på att hylla kulturella skillnader och omvandla dem till synergier." Behrang Bandali - grundare

Freaky Sauces startade i ett litet kök och har fått en del hjälp på vägen för att hamna på hyllorna i de största mataffärerna i Sverige. Med hjälp av affärsrådgivare från Enterprise Europe Network kunde han presentera sin affärsidé, sina recept och tillväxtplaner för EEN-rådgivaren och de kunde hjälpa honom att hitta en lämplig tillverkare för att tillverka såserna i större kvantiteter och för att packa produkterna.

Carina Lahall

EEN kunde genom sitt nätverk av affärsrådgivare skapa kontakt med en dansk tillverkare och en tappningsfabrik och de inledde ett samarbete som ledde till beställningen av den första omgången såser och deras samarbete kommer att fortsätta. Freaky Sauces arbetar nu för att utvecklas ytterligare på den svenska och internationella marknaden, baserat på en solid tillverkarrelation.

"Jag fick stor hjälp av Enterprise Europe Network, de försåg mig snabbt med olika tillverkare och en passade verkligen bra för mitt företag", säger Behrang.

EEN erbjuder kostnadsfri rådgivning och coachning till små och medelstora företag som vill stärka sitt innovationsarbete och växa internationellt. Hör av dig till oss om du vill ta nästa steg!